+421 917 596 087 info@food-art.sk

Dekorácie vyrezané z ovocia a zeleniny

Pozdvihnú raut alebo potešia ako originálny darček. Sú jedlé a 100% vegan. Vyrežeme logo vašej firmy, mená mladomanželov, jubileum oslávencov, 3D plastiky, kvety či celé kytice. Tému si zvoľte sami a dekorácia bude podľa vašich predstáv. Každý exponát je originál.

3D plastiky

Pozdvihnú raut alebo potešia ako originálny darček. Sú jedlé a 100% vegan. Vyrežeme logo vašej firmy, mená mladomanželov, jubileum oslávencov, 3D plastiky, kvety či celé kytice. Tému si zvoľte sami a dekorácia bude podľa vašich predstáv. Každý exponát je originál.d

Ovocné misy

Pestré farby čerstvého ovocia sa postarajú o spestrenie každej tabule, netreba servírovať pretože sa každý jednoducho ponúkne. Všetko je 100% vegánske bez tepelnej úpravy. Ovocie, samostatne alebo s omáčkami či čokoládou, je zdravím a osviežujúcim dezertom.V kombinácií s vyrezaným melónom vie byť dominantným prvkom na stole.

Nárezové misy

Syrové : Sú súčasťou studeného bufetu, alebo vhodné ako snack k vínu. Charakteristiku misy tvorí regionálna príslušnosť syrov (Francúzske, medzinárodné, tuzemské agrofarmy…). Zvyčajne sú dekorované ovocím a orechami, ale chuťovo sa hodí aj zelenina a šaláty. Splňajú nároky vegetariánskej stravy. Možné doplniť o exponát vyrezaný so syra.

Mäsové : Tiež sa podávajú formou bufetu, s pečivom a rôznymi omáčkami.  Zdobené sú drobnými ozdobami, čerstvou alebo nakladanou zeleninou. Celkový dojem pozdvihne selekcia regionálnych mäsových výrobkov(chorizo, prosciutto, bresaola..) a regionálnych receptov (wellington, gravlax, údené kačacie prsia..)

Kombinované :  Variácie syrových a šunkových rolád, plnená zelenina, plnené ryby zdobené aspikom, sushi, pečené prasiatko, paštéty, plnené vajcia, rôzne štrúdle.

Zeleninové : Zvyčajne sú k dispozícií ako príloha.

Fingerfood

jednohubky, studený snack podávaný na lyžici, v poháriku alebo formou kanapiek.

Fingerfoodbar býva súčasťou studeného bufetu.

Používajú sa ryby, ustrice, plody mora, mäsá, mäsové výrobky, pastrami, syry v kombinácií so zeleninou, ovocím, rôznymi pomazánkami a pečivom.

Raw dezerty

Veľmi populárna a zdravšia alternatíva ku klasickým dezertom.
Sú dokonale chutné a obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok

 

Sushi event

Sushi  –tradičné japonské jedlo, hlavnou ingredienciou je sushi ryža, nazývaná aj shari.

Pripravuje sa s rybami, morskými plodmi, exotickým ovocím či zeleninou. Ďalšou surovinou sú morské riasy. Podľa spôsobu rolovania alebo tvarovania poznáme rôzne formy sushi: hossomaki, teemaki, uramaki, futomaki, nigiri zushi, či sushi podobné sashimi, rôznorodé „poke“…
V modernéj gastronómií sushimajstri ešte stále vytvárajú nové formy a kombinácie chutí.

 

Torty a Candybar

Ponuka domácich tortičiek a dezertov:
Torty a mini dezerty sú robené výhradne z kvalitných surovín ako je maslo, čokoláda, šľahačka, klasické múky, čerstvé ovocie a rôzne druhy prvotriednych náplní. Samozrejme nepoužívame žiadne umelé farbivá a náhrady.

Torty ponúkame:
poťahované – fondánom, marcipánom, čokoládou – čoko ganache biela alebo tmavá
naked torty – tzv. nahé, bez poťahu
drip torty, zdobené keksíkmi, ovocím, kvetmi – modelovanými a živými, sušeným ovocím

Torty je možné nazdobiť rôznymi technikami
Varianty na korpusy sú vanilkový, čokoládový, makový, orechový, marcipánový, kokosový, bezlepkový a iné
A náplne vo variantoch maslové a šľahačkové v príchutiach cez ovocné , čokoládové, vanilka, karamel, orieškové, parížska plnka, kde je takisto možnosť rôznych príchutí.
Ponúkame takisto možnosť zabezpečenia rôznych candy barov, kde je na výber široká ponuka domácich dezertov, ako sú macrons, miniveterníčky, cake popsy, dezerty v pohárikoch, cheesecakes, eclairs, ako aj tradičné kysnuté koláče.

 

Catering

Všetky služby privezieme k vám.

Organizujete spoločenské akcie? Chystáte oslavu či svadbu, alebo si predstavujete sushi event u Vás na záhrade.
Každý exponát je originál a k zákazníkom pristupujeme individuálne.

 

Jedlé kytice

Efektný a chutný darček. Ovocie je napichané na špízoch, máčané v čokoláde alebo úplne “simple”.
Kytica môže byť vsadená do vyrezaného exponátu.
Variantou sú čokoládové fondue, kde si hostia sami namáčajú ovocie do horúcej čokolády, alebo do čokoládovej fontány.

 

Zabiehanie prevádzok

Tvorba menu, HACCP  a legislatíva, vybavenie, logistika, team, organizácia,
ekonomika a kalkulácie, zaškolenie personálu.

 

Tvorba HACCP plánov

Príprava na hygienický audit, HACCP plán,
prevádzkový poriadok a potrebná dokumentácia pre zariadenia spoločného stravovania.

Kurzy

Kvety zo zeleniny a drobne ozdoby, carving fruit pre začiatočníkov, CF pre pokročilých, CF tváre, 3d plastiky
(Spracovávaný materiál sa líši v závislosti od sezónnosti zeleniny)

Thajská kuchyňa, grilované a kombinácie chutí, základy medzinárodnej kuchyne, sushi, svetoznáme dezerty

 

Reprezentácia

Zviditeľnite svoju prevádzku pred odbornou či laickou verejnosťou.
Dejiskom sú medzinárodné súťaže, veľtrhy či tuzemské prestížne eventy.

 

 

Share This