+421 917 596 087 info@food-art.sk

Ľubomír Staňák

V gastronómií pôsobím už viac ako 15 rokov. Prešiel som kuchyňami na Rodose, Cypre a v Rakúsku. Momentálne pracujem ako šéfkuchár reštaurácie Ichiba fish&sushi. S carvingom som sa stretol po prvý krát na Rodose( Myrina beach****) v roku 2004, ale naozaj rezať som začal až v roku 2016. Prvý rok ako samouk a potom som absolvoval radu školení v Čechách. Mojím učiteľom bol Luděk Procházka(Carving Studio), ktorý ma priviedol aj ku carvingovím súťažiam. V októbri 2017 som splnil podmienky Carvingovej Akadémie a o rok som sa stal súčasťou ČESKO-SLOVENSKÉHO CARVINGOVÉHO TEAMU. CSCT som spolu s kolegami reprezentoval aj na 13tom ročníku Expogast  CilinaryWorld Cup 2018 v Luxembursku. K Sushi umeniu som sa na krátko dostal po prvý krát v roku 2013 a 2018 som dostal priestor v reštaurácií Ichiba fish&sushi, kde som absolvoval ďalšie školenie pod vedením mgr. Báry Rektorovéj a japonského lektora Yukiho so spoločnosti Sushiqueen. Tu pracujem ako Headchef do dnes.

DIPLOMY A OCENENIA

MELOUNOVÝ ŠAMPIONÁT – 15.6.2017 Třebíč

EUROLIVE CARVING CUP A DÝŇOVÝ ŠAMPIONÁT 9-10.11.2017 České Budějovice

GASTRO HRADEC VITANA CUP – 15.3.2018 HRADEC KRÁLOVÉ

COULINARY WORLD CUP – 26.11.2018

SLOVAKIA CARVING CUP -24.1.2019

Share This